Σαν σημερα 10 Ιουλιου 1925: Ο Ινδός μύστης που έμεινε σιωπηλός για 44 ολόκληρα χρόνια

ΑΡΘΡΑ Χωρίς κατηγορία

Γραφει ο Νικος Δεμισιώτης στο Reader.gr και θα έχει ενδιαφερον να το αναμεταδωσουμε. Τροφη για σκεψη.

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 10 Ιουλίου 1925, ο Ινδός μύστης Μέχερ Μπάμπα αποφάσισε να παραμείνει σιωπηλός μέχρι την ημέρα που θα πεθάνει. Και το κατάφερε.

Αν γνωρίζετε κάποιον ο οποίος δηλώνει οπαδός της διδασκαλίας του Ινδού μύστη, Μεχέρ Μπάμπα, μην κάνετε τον κόπο να του μιλήσετε σήμερα. Δε θα σας απαντήσει. Δεν είναι κάτι προσωπικό. Το ίδιο κάνουν όλοι οι οπαδοί του Μπάμπα, σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο την 10η Ιουλίου και για ένα ολόκληρο 24ωρο παραμένουν σιωπηλοί προκειμένου να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό τον Ινδό μύστη ο οποίος μια ημέρα σαν σήμερα στις 10 Ιουλίου 1925 και προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα αποφάσισε να μείνει σιωπηλός για πάντα. Και σύμφωνα με τους οπαδούς του το κατάφερε αφού η σιωπή του κράτησε 44 ολόκληρα χρόνια.

Ποιος ήταν ο Μέχερ Μπάμπα

Στις 25 Φεβρουαρίου 1894 στο Πουνέ της Ινδίας γεννήθηκε ο Μεργουάν Σεριάρ Ιρανί. Η οικογένειά του ήταν περσικής καταγωγής και ασπάζονταν τη θρησκεία του Ζωροαστρισμού. Λέγεται πως ως παιδί και ως έφηβος ήταν καλός και ήρεμος χαρακτήρας. Δε δημιουργούσε προβλήματα και εντάσεις.

Η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν το 1931 συνάντησε τη Χαζράτ Μπαμπατζάν, μία Μουσουλμάνα αγία. Για τους οπαδούς του Ινδού μύστη η Χαζράτ Μπαμπατζάν διαδραμάτισε στη ζωή του Μεργουάν Σεριάρ Ιρανί τον ίδιο ρόλο «που διαδραμάτισε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, στη ζωή του Ιησού Χριστού».

Ο Μεργουάν Σεριάρ Ιρανί αφυπνίστηκε πνευματικά δίπλα στη Χαζράτ Μπαμπατζάν και έμεινε στο πλευρό της για περίπου επτά χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων συνάντησε και άλλους πνευματικούς δασκάλους.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ο Μεργουάν Σεριάρ Ιρανί είχε αποκτήσει ήδη φήμη και έτσι άρχισαν να συσπειρώνονται γύρω του πολλοί μαθητές (απόστολοι, όπως αποκαλούνται σήμερα). Ήταν αυτοί που του έδωσαν του όνομα Μέχερ Μπάμπα που σημαίνει «συμπονετικός πατέρας».

Με μια ομάδα από τους αποστόλους του, ο Μέχερ Μπάμπα πήγε στη Βομβάη της Ινδίας προκειμένου, όπως ο ίδιος έλεγε, να τους εισάγει στην αυστηρή εκπαίδευση της πνευματικής υπηρεσίας.

Μοιραστείτε το…