Στέλιος Φωτόπουλος: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο και δεν αρκούν τα “χτυπήματα” στην πλάτη

ΑΡΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Στέλιος Φωτόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση. 

 

Φτάσαμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 21 Μαΐου 2023 όχι αισίως όπως θα έλεγε κάποιος αφού έχει προηγηθεί το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ένα γεγονός το οποίο ήρθε να καταρρίψει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε επιτελικό είναι και σε πολλές περιπτώσεις ούτε κράτος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα βέλη έπεσαν στον Σταθμάρχη που είχε βάρδια την τραγική βραδιά, ορθά θα έλεγα για το μερίδιο όμως που του αναλογεί, πέραν αυτού μηδέν, έβαλαν και μερικές οθόνες ανενεργές για να δείξουν ότι έφτιαξαν και κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας (εικόνα η οποία μόνο με τους μουσαμάδες του Μετρό Θεσσαλονίκης του κυρίου Τσίπρα μπορεί να συγκριθεί) και η κυβέρνηση πάει στις εκλογές με την βεβαιότητα ότι ήταν μια αμυχή στο Άριστο προφίλ που “έχτισε” τα 4 τελευταία χρόνια.
Για το γεγονός ότι έκλεισαν λόγω πανδημίας όλο τον ελληνικό λαό στα σπίτια του, έβαλαν λουκέτο στην αγορά με αστείες πολλές φορές δικαιολογίες, κατέστρεψαν την εφοδιαστική αλυσίδα και παρ’ όλα αυτά έχουμε 34.779 νεκρούς δεν θα απολογηθεί κανένας από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση η οποία πρόθυμα στήριζε όλα τα παραπάνω. Κανείς δεν βλέπω να απολογείται και για το γεγονός ότι με αφορμή τον Κορωναίο η κυβέρνηση αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 50 δις ευρώ. Σε απλά ελληνικά δανείστηκε 50 δις τα οποία έριξε στην οικονομία, σε πολλές περιπτώσεις με απευθείας αναθέσεις, για να επιτύχει μια αύξηση στο ΑΕΠ κατά 9,3 δις, δείξτε μου μια επιχείρηση η οποία δανείζεται 50 ευρώ για να αυξήσει τον τζίρο της κατά 9 ευρώ και εγώ θα σας δείξω μια χρεοκοπημένη επιχείρηση.

Η Νέα Δημοκρατία συνέχισε την καταστροφική πολιτική των τελευταίων ετών και όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, καμία πρόνοια και κανένα σχέδιο για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας η οποία συνεχίζει να είναι προβληματική.

Τα “καμάρια” και πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, αρέσει δεν αρέσει σε όλο το πολιτικό σύστημα αυτό που γράφω, πέτυχαν για τον απλό λόγο ότι δεν τους “βοήθησε” το ελληνικό κράτος. Μπορεί όμως μια οικονομία να βασίζεται μόνο σε αυτά τα δύο; σε καμία περίπτωση, θα πρέπει στοχευμένα όλοι οι Εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι οι οποίοι προορίζονται για επενδύσεις να κατευθυνθούν στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, περιπτώσεις υπαγωγής στον Αναπτυξιακό νόμο όπως της εταιρείας παραγωγής του κυρίου Κοκλώνη θα πρέπει να απαγορευθούν δια νόμου.

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο και τα χτυπήματα στην πλάτη στην ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας δεν αρκούν για να αποφύγουμε το επόμενο μνημόνιο. Η ένταξη και χρηματοδότηση στο περίφημο ταμείο ανάκαμψης 14 εταιρειών οι οποίες μόνο πρόβλημα χρηματοδότησης δεν έχουν (μεταξύ των οποίων μια τουρκικών συμφερόντων εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων) δείχνει ότι στην Κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα από αυτά που γίνονται στον κανονικό κόσμο, εκεί δλδ που το 85% των επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει το γεγονός ότι στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ήρθε στην βουλή λίγο πριν το Πάσχα για την ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο έβαλαν όρο να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Νοέμβριο του 2021 με αποτέλεσμα οχτώ στους δέκα να μην μπορούν να ρυθμίσουν, τα ληξιπρόθεσμα να αυξάνονται οι πολίτες να αισθάνονται παρατημένοι και από την άλλη το κράτος να μην εισπράττει, μεγάλη επιτυχία που μόνο απόφοιτοι του Harvard ή άλλου Πανεπιστημίου της Ivy League θα μπορούσε να σκεφτεί.

 

Μοιραστείτε το…